Sunday, 5 June 2011

outing, fly, escape kira best juga..

   Seminggu sebelum cuti 2 minggu tu, aku outing curi2 ( fly la kan), aku trip2 la jadi pelajar non-muslim pergi church, sampai kat shan tao aku terus menyimpang untuk tunggu bas. syukur pada tuhan bas cepat sampai, turun dari bas tanpa membayar tambang aku pun menuju ke api2 centre, masuk cc jap maw on9 ngan main game COD, release juga tension aku lepas main game,macam biasa kat asianet tu memang banyak pilak ada
juga aku nampak mat salleh kat sana. jam 11 aku terus out direct ke cp. aku tengok banyak kedai belum

 buka ,aku terfikir la patut pun sabah ni tak maju2. aku stay la kat lif maw main2 jap, setelah 50 kali turun naik dari LG-palm, then aku pergi di Eaton's maw beli alat tulis sebab next week aku ada makeup exam. Aku sedar ada sorang worker perempuan kat sana asyik menjeling2 aku, aku buat teda ja sebab nanti perasan handsome, tiba2 dia dekat aku,pura2 dia mengemas, tak lama lps 2 dia memberanikan dirinya untuk menanya aku,dia cakap la "ni bajju baru SMESH ke?". aku jawab la "arrr ( belum sempat aku jawab ,dia tengok kat baju outing aku ada gambar Litech's)" dia pun cakap " owh,sorry ingat budak sains tadi". terus dia jalan. dalam hati aku "fuck, shit, asshole,fuckoff eaton's worker,bankkrap la kedai korang). lepas tu aku ke

growball nak tengok nur kasih ,time tengah duduk kat hall cam biasa la iklan dulu baru wayang, cerita priest pula ygang ditayangkan, aku tutup muka kluar hall, pergi hall 8. masuk ja hall 8,OMG penuh dengan budak SMESH, aku pun tak taw la ini rahmat/ malang sebab tempat duduk aku kat tengah,satu barisan aku tu perempuan SMESH ..habis ja wayang aku  aku terus keluar pergi beli token. aku nak test la di mesin punch tu, tapi area banyak pilak,ada aku nampak budak kecil dapat point 170 .aku pun cakap la "step aside".terus aku punch dapat la 500 point.terbeliak mata budak tu, aku cakap la"dah besa angkat mesin dengan bata". aku terus turun ke LG maw beli dvd ciplak(maklumlah aku ni peminat dvd ciplak) rm 10 boleh dapat 3 dvd memang berbaloi. lepas beli ,time nak naik tangga tu ada la aku nampak beberapa couple sedang

bercium,meraba sana sini,aku bukan juga nak marah tapi hormat la sedikit orang yang tak da couple( ada juga yang single and available).then,aku direct ke api2 on9 jap.macam biasa pilak masih ada ,mat salleh tu pun masih ada tapi kali ni dia marah2 .dia cakap " wtf is going on with this stupid computer,hey fucking cashier

,why is this computer lag.if this keeps up.pay back my money" . aku rasa mat salleh ni damm fuck.sudah la dia guna pc yang open..habis guna baru bayar,ni dia belum bayar minta lagi cashier tu bayar duit dia..sampai kat sekolah,dalam hati thanks to god,aku rasa god blessed me today kerana aku tak kena tangkap oleh warden.tiba2 aku terasa macam ada seseorang yang tertinggal ,baru aku teringat, aku balik dengan tumiran pula,baru aku teringat dia tertidur dalam bas kk-inanam.aku berdoa agar dia sempat bangun dan tekan lonceng bas....

TOP 10: 10 JAWAPAN BILA CIKGU MINTA KERJA RUMAH

 10. Saya ingat kerja rumah minggu depan baru hantar.
9. Kelmarin hujan cikgu,jadi buku saya basah.(beg budak asrama pun boleh basah?)

8. Siapa curi buku buku aku ni,saya pun tak tau cikgu mana buku saya,entah2 kena curi.

7. Buku saya hilang cikgu

6. Ala, aduhi, mak oii, silap bawa buku!!!!!!!!!!

5. Bukankah buku saya tempat cikgu...

4. Kejap cikgu ..(sambil check beg, laci,padahal lupa bawa)

3. Cikgu,kawan saya pinjam buku latihan addmath saya (padahal kawan dia budak voka)

2. Ehh?????? ada cikgu bagi kerja rumah ke?

1. Cikgu, buku saya tinggal kat rumah/asrama..

Saturday, 4 June 2011

Lelaki handsome vs tak hensome



Kalau lelaki handsome itu pendiam, perempuan akan cakap: Woow, cool giler...
kalau lelaki x handsome pendiam, perempuan akan cakap: Eh perasan bagus...

 - kalau lelaki handsome berbuat jahat, perempuan akan kata: Nobody's perfect.
    kalau lelaki handsome berbuat jahat, perempuan akan cakap: Memang...muka pun macam muka pecah rumah!

  -kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu,perempuan akan cakap:Wah...machonya..macam hero filem!
  kalau lelaki  tak handsome menolong perempuan yang diganggu,perempuan akan cakap: Entah-entah kawan dia....
  
  -kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik, perempuan akan kata: Sepadan sangat..
  kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik,perempuan akan cakap: Mesti kena bomoh perempuan tu!

  -kalau lelaki handsome ditinggalkan kekasih, perempuan akan kata: Jangan sedih kan saya ada.
  kalau lelaki tak handsome ditanggalkan kekasih,perempuan akan kata:....(terdiam,tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah,patutlah,tengok saja luarannya)

  -kalau lelaki handsome penyayang binatang,perempuan akan cakap: Perasaannya halus....penuh kasih sayang
  kalau lelaki tak handsom   penyayang binatang, perempuan akan kata: Sesama keluarga memang harus menyanyangi..

  -kalau lelaki handsome bawa BMW, perempuan akan cakap: Matching..hebat luar dalam
  kalau lelaki tak handsome bawa BMW,perempuan akan cakap: Bang,bosnya mana?

  -kalau lelaki handsome tak mau bergambar,perempuan akan kata: Pasti takut-takut kalau gambarnya tersebar.
   kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar,perempuan akan kata: Tak sanggup melihat hasilnya ya?

  -kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan, perempuan akan cakap: Ini barulah lelaki gentlemen.
   kalau lelaki tak handsome menuan air ke gelas perempuan,perempuan akan cakap: Naluri pembantu,memang begitu...


  -kalau lelaki handsome bersedih hati,perempuan akan cakap: Let me be your shoulder to cry on.
   kalau lelaki tak handsome bersedih hati,perempuan akan kat: Kuat nangis,Lelaki ke bukan ni?


Friday, 3 June 2011

Ciri-ciri pelajar yang mempunyai sifat pemimpin



Zaman skg ni rmai org yg gilakan kuasa,x kira la apa jawatan skali pn .yg pnting dia la ketua..klu org yg dipilih jadi ketua ni bkn apa aku nak ckp la klu blh semua kaki dialah ketua,,kaki  judi,kaki rasuah,kaki rokok,kaki kebas awek org mmg semua kaki dialah ketua segala kaki (tapi dia x maw kaki kudung).sebenarnya klu nak jadi ketu mstilah mmpunyi ciri2 berikut;
 1.mestilah botak (rmbt ikut standard teknik)
 2.x hisap rokok (klu hisap pn Dunhill)
 3.mesti mentor math/addmath dan bukan mantee.
 4.body,ketinggian,bacaan BMI,ukur lillit dada msti ikut standard askar (klu prmpn diberi kelonggaran)
 5.msti alim (kaki surau/kaki church)
 6.tak show off (maklumlah rmi yg ada jwatan ni suka naik pentas)
 7.x bersifat beliau/bapa2 (sebab sekolah hanya utk remaja)
 8.prihatin terhadap rakan2 (klu ada checking guru2 tlg tapukkan hp rakan)
 9.mesti single (sbb rmi yg bkuasa skg ni suka suka mengurat prmpn)
10.sentiasa tlg warden/cikgu angkat barang (jadi budak milo)
11.x menyandang bnyk jawatan seperti ketua silat,taekwondo,pengawas.
12.x ambil tugas guru
13.x pernah gagal dlm mata pelajaran berikut:
       -math
       -addmath
       -fizik
       -kimia
       -Bi
       -Lk
       -Pk
       -sej



WAWASAN 2020 SM TEKNIK LIKAS....


Di kebanyakan sekolah bnyk terpapar kat dinding,papan kenyataan,tandas/mana2 ja la ttg Visi & Misi sekolah...sekolah maw jadi ini la,itu la .pling besa aku nampak "sekolah akan menjadi sekolah cemerlang menjelang tahun 2020".tapi bagi sekolah yang mana pelajarnya pelajar buangan mcm teknik likas impian 2 hanya omong kosong.tapi jgn risau,masih ada peluang..antara wawasan 2020 sm teknik likas ialah;

 1. Baju koprat dihampuskan (krna nmpk mcam pencuci tandas/ org yg kerja DBKK)
     
 2. Masa outing di panjangkan selama 12 jam.
 3. tiada larangan membawa Hp.
 4. Rambut pelajar mesti panjang melebihi kening & cuping telinga.
 5. bayaran tsyn asrama sebanyak rm30 utk 3 fasa
 6. pekerja dewan makan mesti diganti dgn orang yg lebih cantik ( lelaki x hensem lebih baik)
 7.  sarapan pagi & minimu petang bukan makanan yg gila2 (sblum ni nasi himpit campur dgn sup ayam & karipap inti mi hoon, x gila ka org yg mkn bnda 2)
 8. Pagar sekolah mesti ditukar menjadi mcm pagar kat sempadan korea utara-selatan.( utk elakkan pljr asram fly & pljr harian esc kokum)
9.harga kuih di kantin sekolah diturunkan sebanyak 20 sen dan daging ayam ada subsidi kerajaan.
10.pusat sumber tidak lagi menjadi port utk pljr asrama dating (cis pnya bida dating kat pusat sumber trip2 rajin depan cewek bgs klu pndi ni dah la bodoh,palui plk 2)
11.x da lagi org yg gagal math,addmath,bi,sejarah,LK,PK,kimia,fizik
12.tidak ada lagi haiwan di asrama terutamanya kucing(slalu buat bising mlm2)
13.Aspuri akan ada air sepanjang masa(ini krna stiap kli phimpunan pagi msti bnyk t'hidu bau2 yg cam shit la..)
14.Paling penting x akan lagi wujud generasi /makhluk macam $%@^$&#!!!!!!!

Melayu Mudah Lupa????


rasa cam shit ja blog ni....paksa buat baru lepas aku lupa password http://czylitechsg2.blogspot.com/ ...mmg taik tul buat blog baru....klu di fikirkan semula ada betul juga ckp mantan PM kita "Melayu Mudah Lupa"...tpi skg ni malaysia bnyk kaum ada bumiputra...jdi aku nak buat sdikit correction la "student mudah lupa".walaupun bahasanya kurang sedap/ kurang manis/ tak enak/tak lazat(org sabah ckp tak da teast lansung BAH" tpi 2 ja ayat yg terlintas dlm otak aku (maklumlah otak aku ni bukan la pndi sangat)..ayat student mudah lupa mmg dah biasa kita dengar terutama dari cikgu kita..ayat ni dah kira ajaib la..sebab,ni aku nak kongsi sedikit maklumat tentang keajaiban dunia kita,salah satu keajaiban dunia yg baru ditemui sering kali dijumpai di kalangan pelajar..antara keajaiban dunia yg baru ditemui oleh ahli saintis ialah ;
    . semasa guru mengajar semua pelajar faham,tapi lps saja kluar kls trus lupa...memang ajaib.
jadi mmg tak hairan la klu aku boleh lupa password blog http://czylitechsg2.blogspot.com/..